Can equality work when everyone is biased?

Välkommen till Kvarteret Vargen Rendezvous!

I denna upplaga bjuder vi in filmfotografen Sarah Tehranian och regissör och skådespelaren Nigel Harvey som presenterar teaterpjäsen “The Dice” i filmformat. Pjäsen skrevs 1962 av dramatiker Forbes Bramble, och blev filmatiserad i år for första gången.
Filmvisningen följs av en diskussion mellan publiken, regissören och filmfotografen.

The Dice är en film som handlar om tre politiskt demoraliserade fångar som i sin gemensamma fängelsecell hittar ett unikt sätt att lösa sina gräl. De skapar sina egna regler och levnadssätt i sin fängelsevärld.

Parallellt med denna handling följer vi också skådespelarna ”off set” medan de gör en film av pjäsen The Dice. Harvey gör med detta en historia inom historien där han visar relationerna som uppstår mellan skådespelare och regissören under processen att skapa filmen.

Nigel Harvey använder den här interaktionen mellan filmcast och regissör till att undersöka mänskliga svagheter, oförmågan att acceptera skuld och hur vi rättfärdigar våra felaktigheter. Bedrägeri, misstro och manipulation tar över medan maktkampen börjar.

Efter filmen har du chans att träffa regissören Nigel Harvey och filmfotografen Sarah Tehranian för att diskutera filmens framställning.

Idén bakom Kvarteret Vargen rendezvous är att skapa en dialog mellan olika typer av skapare bosatta i Stockholm (film- och teaterregissörer, författare etc.) och den intresserade publiken. Syftet med dessa återkommande träffar är att sprida oberoende kultur i Stockholm. De verk som presenteras har som gemensam nämnare att de sällan visas och att de genom att visas ska ge näring åt en livlig diskussion efteråt.

Filmen är på Engelska.

When?

Sunday,
5:e November!

13.00-15.00  /  17.00-19.00

Where?

Studio Olof

Olofsgatan 18, 111 36 Stockholm
(Hötorget T-bana)

Price?

Entrance fee: 180 kr
(includes a glass of wine)

Homemade Soup and bread: 75 kr

SWISH nr

073-731 11 90

Name : Arantxa Hurtado